Höganäs Keramiks Blogg

Julkalender – vinn färdigskuren sallad från Dole

Posted in Julkalender, Tävlingar by Jannice on 23 december, 2010

Dan före dopparedan! Är ni i fas? Har julskinkan griljerats? Det bästa är väl den första skinksmörgåsen kvällen innan julafton. Mmmm…

Mellan julmaten och framför allt efter julhelgen kan det vara fräscht med lite lättare mat. Enklare och nyttigare kan det knappast bli! Höganäs Keramikskålarna är som gjorda för Doles sallader (http://www.saba.se/) och vad kan bli smidigare än att hälla upp en färdigsköljd, skuren sallad i en skål? Välj bland mängder av olika kombinationer. Idag tävlar vi ut 10 kuponger till 5 vinnare (ett paket värde ca 275 kr)

För att vara med och tävla, svara på följande frågor:

1. I vilken stad ligger fabriken där Dolesallaterna paketeras?
2. Vilket är ditt bästa salladsrecept?

Tävlingen pågår till kl.00.00 och eventuell vinstskatt betalas av vinnarna.

______________

Visst ligger fabriken i Helsingborg och tack för alla inspirerande sallatsrecept! Här är de 5 vinnarna! Ni har alla ett mejl i er mejlbox!

Annelie
Ove Lindh
Jessica
Sanna
Anna Lund

65 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Rolf said, on 23 december, 2010 at 08:09

    Helsingborg blir svaret

    Tips jag äter helst isbergssallad och då på smörgås med ost

  2. Solbritt Ilkert said, on 23 december, 2010 at 08:16

    1. Helsingborg

    2. Isbergssallad, tomater och gurka med lite dressing, enkelt och gott. man kan även ha i brödkrutonger.

  3. Malin said, on 23 december, 2010 at 08:46

    Hej Hopp!
    1. Helsingborg
    2. En vanlig grönsallad piffas upp med melon, avokado och valnötter.

  4. gella said, on 23 december, 2010 at 08:50

    1. Helsingborg
    2. Isbergssallad, babyspenat, ruccola, tomater, avocado, liiiiite rödlök, fetaost, olivolja och lite pressad citron. Toppa med flingsalt och pinjenötter.

  5. Hanna said, on 23 december, 2010 at 08:51

    1. Helsingborg
    2. Jag älskar sallader i alla former och satsar mycket på goda oljor och fröer. Men min favorit så här i juletider är mycket enkel. Rödkål som man strimlar med osthyvel och som får mjukna lite i olivolja med citron. Sedan lägger man på fin fetaost i små bitar, rostar solroskärnor och har på och lite flingsalt.Gott och fräscht.

  6. Henrik W said, on 23 december, 2010 at 08:58

    1. Helsingborg

    2. Ruccola, romansallad, granatäpple, hackade fikon, roquefortost, rödlök och balsamico och basilikaolja

  7. Yoshi B said, on 23 december, 2010 at 09:02

    1. Helsingborg

    2. ruccola, chevre, valnötter, timjan och ringla honung på det.

  8. Carita said, on 23 december, 2010 at 09:56

    1. Helsingborg.

    2. Valfri grönsallad, melon, äpple, rödlök, tomat, gurka & majs. Gärna lite fetaost på.
    Mums.

  9. Mia said, on 23 december, 2010 at 09:59

    1. Helsingborg
    2. Jag väljer någon av salladsblandningarna från Dole
    och häller sedan över olivolja, balsamvinäger och ett stänk vitlök.
    Det passar till allt.

  10. whynja said, on 23 december, 2010 at 10:07

    1: Helsingborg
    2: Ruccola, körsbärstomater, fetaost och granatäpple!

  11. Lars said, on 23 december, 2010 at 10:22

    I helsingborg

    Tycker varje sallad får ett lyft av rödlök och fetaost och gärna lite nötter. tex pinje

  12. Camilla said, on 23 december, 2010 at 10:35

    1. Helsingborg.

    2. Ruccola, babyspenat, kokta rödbetor i klyftor, getost, valnötter, honung, olja och flingsalt. Supergött!

  13. Catrin said, on 23 december, 2010 at 10:40

    1. Staden är Helsingborg där salladen paketeras.
    2.En god och lättlagad sallad är romansallad, majs, körsbärstomater, valnötter och fetaost.
    Ringla över en dressing bestående av olivolja,senap,balsamvinäger,svartpeppar och havssalt!

  14. Monica said, on 23 december, 2010 at 10:56

    1. Staden är Helsingborg
    2. En påse blandsallad, gurka, körsbärstomat, paprika, fetaost och rödlök. Rör ihop olivolja med italiensk salladskrydda o häll det över!! Strö över lite flingsalt o pinjenötter. Mmmmm så gott!!

  15. Ingrid said, on 23 december, 2010 at 11:08

    1. Helsinborg.
    2. Babyspenat, ruccola, isbergssallad, feta ost, röd paprika, rödlök, Och någon god dressing till.

  16. Linda said, on 23 december, 2010 at 11:23

    1. Helsingborg
    2. Jag älskar att göra pastasallad med pesto, paprika, salladsmix, gurka, olika sorters tomater, nötter och lite citron. Underbart gott!

  17. Anna B Lundkvist said, on 23 december, 2010 at 11:30

    1. Helsingborg
    2. Pasta, grönsallad i olika sorter, tomater, majs, kyckling, rödlök, fetaost, gurka och soltorkade tomater

  18. Jenny said, on 23 december, 2010 at 11:57

    1. Helsingborg
    2. Min favoritsallad innehåller romansallad, parmesan, soltorkade tomater, pinjenötter, olivolja samt lite färskpressad citronsaft

  19. Maria said, on 23 december, 2010 at 12:05

    1. Helsingborg
    2. Tomater, gullök, avokado, lite salt och olivolja på det – mums!

  20. anna lund said, on 23 december, 2010 at 12:16

    1. Helsingborg

    2. solroskärnor,pumpakärnor,olivolja,flingsalt,svartpeppar,chilipulver,vattenmelon,färsk mynta,salladslökar,limefrukter,chili av någon spännande sort – till exempel scotch bonnet eller habanero och massor av fårost🙂

  21. Anneli said, on 23 december, 2010 at 12:53

    1. i Helsingborg
    2. En god julsallad med frisk smak: Ta en påse med blandade sallader, bland i bitar av torkade fikon, clementinbitar, valnötter, russin och droppa i lite god balsamvinäger och några teskedar honung, supergott på julbordet.

  22. Susanne said, on 23 december, 2010 at 01:16

    1. Helsingborg

    2. Detta här är MIN GODASTE SALLAD, den bästa som finns.
    Skär vitkål, selleri, morötter, grönsallad, blomkål i mindre bitar, eller strimlor.
    Sen häller du vitlöksås över. Till såsen, blandar du, majonäs, 2 vitlöksklyftor, lite riven lök, lite pressad citron, lite vinäger, salt och peppar.

    GOD JUL och GOTT NYTT ÅR alla!!

  23. Erika Nyberg said, on 23 december, 2010 at 01:20

    1. Helsingborg
    2. Sommarsallad – Den ska (enligt mig) innehålla melon, feta, bulgur, små kyckling bitar, sallad, tomat, gurka, paprika, lök. Sen gör man någon fräsch dressing.
    Passar lika bra nu fast det är vinter🙂

    God Jul från Erika

  24. Eleonor Hållbus Dahlin said, on 23 december, 2010 at 01:36

    1. Helsingborg
    2. Isbergssallad, babyspenat, ruccola, tomater, avocado, liiiiite rödlök, fetaost, olivolja och lite pressad citron. Toppa med flingsalt och pinjenötter.

  25. Micke said, on 23 december, 2010 at 01:37

    1. i Helsingborg
    2. En god sallad med frisk smak: Ta en påse med blandade sallader, bland i bitar av torkade fikon, clementinbitar, valnötter, russin och droppa i lite god balsamvinäger och några teskedar honung

  26. Mats said, on 23 december, 2010 at 01:38

    1. Helsingborg

    2. ruccola, chevre, valnötter, timjan och ringla honung på det.

    • Yoshi B said, on 23 december, 2010 at 02:11

      Du behöver inte sno min!

  27. Birgit Mattsson said, on 23 december, 2010 at 01:39

    1. Helsingborg

    2. solroskärnor,pumpakärnor,olivolja,flingsalt,svartpeppar,chilipulver,vattenmelon,färsk mynta,salladslökar,limefrukter

  28. Sanna said, on 23 december, 2010 at 02:03

    1. Helsingborg

    2. Isbergsallad, rödlök, tomat, gurka och majs, fetaost.

  29. Lotta said, on 23 december, 2010 at 02:07

    1. Helsingborg

    2. Sallad, gurka, tomat, fetaost, rödlök, paprika

  30. Yoshi B said, on 23 december, 2010 at 02:10

    MATS HAR SNOTT MIN!

  31. Anna Sand said, on 23 december, 2010 at 02:32

    1. Helsingborg
    2.Isbergssallad, majs, röda bönor. gurka och valnötter.

  32. Helena said, on 23 december, 2010 at 02:34

    1. Helsingborg
    2. vitkålssallad från pizzeriorna. Kålstrimlorna ska ha legat ett tag i vinägrettmarinaden.

  33. Urban Häggbom said, on 23 december, 2010 at 02:35

    1. Helsingborg
    2.Majs, gurka. paprika i olika färger, ruccolasallad, oliver och tomat.

  34. Birgitta Sand said, on 23 december, 2010 at 02:37

    1. Helsingborg
    2.isbergssallad, röda, bönor, majs och valnötter.

  35. Rasmus Haverstad said, on 23 december, 2010 at 02:39

    1. Helsingborg
    2.Isbergssallad, gurka, oliver, paprika ,röda bönor och majs.

  36. Anne said, on 23 december, 2010 at 02:59

    1. Helsingborg
    2. grillat kyckling, sockerärter, halloumi, isbergssallad, solrosskott, körsbärstomater, gurka, rucola.

  37. Mia said, on 23 december, 2010 at 04:26

    1. Helsingborg.
    2. Jag älskar sallader och här är en favorit: en påse blandad sallad, avokado, fetaost (gärna i marinad), rödlök, pinjenötter, tomat, gurka.

  38. care69 said, on 23 december, 2010 at 04:30

    1. Helsingborg
    2. En mix av sallader, skurna sockerärtor och lite tomater. Över detta en ljus balsamvinäger. mums!

  39. Lotte said, on 23 december, 2010 at 04:40

    Helsingborg
    Ruccola romansallad solrosskott flingsalt olivolja citron lite finhyvlad Parmesan

  40. Kristin said, on 23 december, 2010 at 04:56

    1. Helsingborg
    2. Jag tycker om sallad med spenat och ruccola, avocado, pomegrate-kärnor eller pinjenötter och mogna tomater. Strö på flingsalt och god olivolja!

  41. Nina said, on 23 december, 2010 at 05:11

    1. Den packas i Helsingborg.
    2. Min Ceasarsallad med hemgjord dressing och örtkrutonger brukar bli uppskattad och den älskar jag också själv!

  42. Janeth said, on 23 december, 2010 at 05:39

    1. Helsingborg
    2. Huvudsallad, ruccola, avokado i tärningar, chevreost, rostade pinjenötter, vit vinäger, olivolja och flingsalt.

  43. Louise W said, on 23 december, 2010 at 05:50

    1 Helsingborg såklart
    2 En påse färdikskuren sallad, lite chevre, små tomater en halv avocado och lufttorkad skinka blir världens bästa lunch med lite balsamvinäger och honung. Mums!

  44. Eva-Lena said, on 23 december, 2010 at 05:58

    1. Helsingborg
    2. Färdigskuren blandsallad (måste innehålla ruccola), chevreost, knaperstekt bacon, valnötter, rödbetor och ringlad honung därpå…mums!

  45. catharina said, on 23 december, 2010 at 06:12

    1. Helsingborg
    2. Jag väljer någon av salladsblandningarna från Dole
    och häller sedan över olivolja, balsamvinäger och ett stänk vitlök.
    Det passar till allt.

    Svara

  46. Jessica said, on 23 december, 2010 at 06:26

    1. Helsingborg
    2. Min favoritsallad är en blandning av ruccola, babyspenat, isbergsallad tillsammans med rädisor, plommontomater, avokado, gurka, mozzarella och avsluta med att hälla över olivolja och balsamvinäger och hemmagjorda vitlökskrutonger. Mums, skulle kunna äta den här salladen jämt.

  47. Beijan said, on 23 december, 2010 at 06:40

    1/ Helsingborg
    2/ Mixad sallad, färsk spenat, färsk mango, mozarella , 1 rödlök, citronolivolja, honung, peppar, salt och rostade pinjenötter. MUMS

  48. birka said, on 23 december, 2010 at 06:44

    I Hesingborg
    — Blandsallad, fetaost, rödlök päron, vit balmsamvinäger och lite olja – gott både för ögat och gommen

  49. Kicki M said, on 23 december, 2010 at 06:45

    1. Helsingborg
    2. En påsemixsallad (gärna med ruccola för det är min favorit), toppa med god fetaost och avocado samt härlig blandning av oliver. Mums!

  50. Ove said, on 23 december, 2010 at 07:11

    Helsingborg

    Min bästa, godaste och matiga sallad innehåller: blandad grönsallad riven i bitar, knaperstekt bacon, grillad kyckling i bitar, grillad eller stekt halloumi i tunna skivor, delade körsbärstomater, rödlöksringar, majs, gurka i stavar och goda kalamataoliver.
    Tänk er en varm sommarkväll, solen är på väg ner, du serverar salladen tillsammans med ett gott vitt vin (gärna ett Chablis) och njuter tillsammans med din käresta! Det är kärlek på flera plan!

  51. Lena Eriksson said, on 23 december, 2010 at 07:24

    1. Helsingborg
    2. Ruccola, isbergssallad, frissésallad, ärtor, rårivna morötter, cocktailtomater, grillad kyckling, torrostade pinje- och valnötter. Dressing av olivolja, balsamvinäger och ett stänk av sesamolja.

  52. Annelie said, on 23 december, 2010 at 07:30

    1. Helsingborg
    2. Pasta, grilladkyckling, sallad, majs, tomat och dressing bruka jag göra.

  53. Elisabeth said, on 23 december, 2010 at 08:36

    1. Dolesallaterna paketeras i Helsingborg

    2. Ruccola och ekbladssallat vänds med en pepprig olivolja och lite gourmetsalt. Blanda i lite smulad fetaost och toppa med rostade solrosfrön!

  54. Annchristin Holmlund said, on 23 december, 2010 at 08:39

    Helsinborg är staden!
    Färdigskuren sallad med rostade valnötter honungsmelon och smulad ädelost sedan en skvätt god lagrad balsamvinäger.

  55. Annika Nilsson said, on 23 december, 2010 at 09:06

    Svar: Helsingborg

    Min mimosasallad:
    3 st äpplen
    3 skivor ananas (burk), eller färsk ananas
    3 st mandariner, färska
    1 näve vindruvor
    1 dl majonnäs
    1 dl vispad grädde

  56. Åsa Wikström said, on 23 december, 2010 at 09:28

    Helsingborg

    Bästa salladen:

    Tärna tomater, blanda i massa god fetaost (tärningar i örtolja) och finhacka i rödlök efter behag.
    Detta smakar förträffligt till grillat på sommaren!

  57. evamar said, on 23 december, 2010 at 09:54

    1. Helsingborg.

    2. Babyspenat, avocado, mozzarella, körsbärstomater balsamicodressing. Enkelt men lyxigt!

  58. Ireen Anderson said, on 23 december, 2010 at 10:32

    1 Helsingborg
    2 Isbergssallad,gurka,tomater,rostad lök,

    Med en vitlöksdressing

    Mer behövs inte för en god och nyttig sallad

  59. Åsa said, on 23 december, 2010 at 10:41

    1. Helsingborg
    1. Jag älskar grekisk sallad med fetaost, tomater & rödlök, till det grönsallad.

  60. Maria Strömbergh said, on 23 december, 2010 at 11:03

    1 – Helsingborg

    2 – romansallad, fetost, soltorkade tomater, pinjenötter, avocado, gurka, italiensk dressing

  61. Jeanette said, on 23 december, 2010 at 11:07

    Helsingborg tror jag.

    Salladsrecept: Blandad sallad (ruccola, grönsallad,röd sallad) tomat, röd lök, paprika.

  62. Caroline L said, on 23 december, 2010 at 11:08

    1. Helsingborg
    2. Grovt strimlad salladskål och gula körsbärstomater

  63. Elin said, on 23 december, 2010 at 11:33

    1. Helsingborg
    2. Såhär i juletider är min favorit en väldigt enkel sallad bestående av strimlad rödkål och klippta apelsinklyftor.

  64. Birgitta Karlsson said, on 23 december, 2010 at 11:46

    1. Helsingborg.
    2. Min favoritsallad är en påse blandad sallad, avokado, fetaost (gärna i marinad), rödlök, pinjenötter, tomat, gurka.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: