Höganäs Keramiks Blogg

Äppelröd

Posted in Inspiration, Nya Höganäs Kermik serien, Visste du att? by Jannice on 8 oktober, 2010

Bild: Jannice Wistrand

När Front tog inspiration från ett äpple när det valde en av de sju glasyrena kan man inte säga annat än att de lyckades. Jag som annars är en ganska så vit dam har fallit pladask för denna året runt röda färg. Fantastiskt fin tillsammans med den sandfärgade assietten och träfatet.

Visste du förresten att studier visar att vårt hjärta slår snabbare när vi tittar på en röd vägg? Den röda färgen vibrerar på högre frekvenser och anses därför som en aktiv färg. Det är kanske därför vi sällan tar på oss något rött om vi känner oss nervösa inför något vi ska göra. Rött har egenskapen att den är iögonfallande och kärlekens färg, men den signalerar också varning och stopp.

Så här i höstmörkret när det börjar blir kallare ute och vi vill fylla våra hem med mer värme och eldiga toner för att kompensera kylan ute. Köp några röda temuggar, tänd lite ljus och njut av att bara vara inne. Inget ogräs som behövs tas hand om och inget kubbspel som måste spelas. Njut av en årstid där det är okej att sitta inne och bara mysa!

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ulrika said, on 8 oktober, 2010 at 08:03

    Så mysigt det låter! Det får bli röd mugg, slappa i soffan med en skön bok och tända ljus. Kan förresten tipsa om Sara Kadefors bok ”Borta Bäst”. En skön bok om en märklig och kostsam klassresa…och då menar jag inte skolklass:)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: