Höganäs Keramiks Blogg

Glöm inte dig själv i vardagen

Posted in Inspiration by Jannice on 4 oktober, 2010

Bild: Pia Ulin

Det finns förmodligen ingenting som är så svårt i våra liv som att uppnå en balanserad och harmonisk tillvaro. I varje människa finns en längtan efter glädje, kärlek, balans och välbefinnande. Att få struktur på vardagen och finnas till för både barn, vänner, arbetskamrater och inte minst sig själv kan vara svårt.

Men att börja med att ge sig själv lite tystand en stund varje dag är en god början. Att reflektera och samla kraft är grunden till harmoni och balans i tillvaron. En paus framför brasan, under äppelträdet och insupa höstsolens strålar eller varför inte stänga kontorsdörren i 5 minuter och koppla av med en god kopp te? Att ge oss själva de där korta stunderna och fly en smula till en fristad kan göra stor skillnad i vardagen. Om du sedan adderar den där lilla stunden med att omge dig med vackra föremål som skänker skönhet till alla sinnen, har du garanterat fått ny energi som ger dig den där extra kraften som behövs så här års när skola, arbete, slåss med mörker och måsten.

Så glöm inte dig själv i vardagen. Tänk på syrgasmasken i ett flygplan – först tar du på den på dig själv, och sedan hjälper andra.

Önskar er en fin start på denna första och härliga oktobervecka.

PS. Du vet väl om att du fortfarande kan tävla om ett ”te-set” från den Nya Höganäs Keramikserien här på bloggen. Tävlingen hittar du här. DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: