Höganäs Keramiks Blogg

Följ med Lotta Agaton på rekvisita jakt

Posted in Bakom kulisserna by Jannice on 14 september, 2010

Ni som trodde att vara stylist bara är att fixa till det där på slutet, får tänka om. En bra styling handlar om god planering, jagande efter den rätta rekvisitan och mycket klämmande och kännande. Jag fick möjligheten att följa med omskrivna stylisten Lotta Agaton på en tur efter rekvisita till sitt stylinguppdrag för Höganäs Keramik. Vi åkte runt på ljuvliga söder och första stoppet blev den underbara matbutiken Cajsa Warg.

När man kommer in i butiken är det som om man dragit tillbaka tiden ett sekel. Hyllorna är platsbyggda i vackert trä, och ska man ha något längst upp får man kliva upp på stegen. En stämningsfull känsla, som ger träning på köpet.

Till just den här stylingen låg fokus på grönsaker. Här fanns allt ifrån udda kinesiska kålsorter till närodlade tomater och sallader.

Tänk vad exponeringen i butik kan göra för vardagsinköpen. Här vill man köpa allt!

Det är en fröjd för både öga och själ att botanisera i alla produkter i butiken. Lotta gick bestämt mellan hyllorna ochvisste precis vad hon ville ha. Själv gick jag efter med kameran i högsta hugg och imponerades av hennes blick för vackra saker.

Lotta väljer och vrakar. Kikar på produkterna och ser det stylade bordet framför sig.

Allt kändes så genuint och äkta. Till coh med köpdisken var i trä. När vi hade handlat och betalt fick man en känsla av att man gjort en bra gärning. Häftigt! Ser ni de underbara förpackningarna på dinkelmjölet, koloarna. Allt håller ihop och skapar en vacker och ärlig butik!

När man arbetar som stylist, gäller det att se en bild av slutresultatet framför sig. Ställa sig frågan - Vad vill man åstadkomma? Vad vill kunden? Vilket intryck man vill ge och vilken känsla ska betraktaren få? Här är pak soien (den kinesiska kålen) på plats och tillsammans med den Nya Höganäs Keramikserien, och annan noga utvald rekvisita gav Lotta den känsla på stylingen som rättvist lyfter produkterna och varumärket.

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Karin L said, on 14 september, 2010 at 08:15

  Lovely Lotta! Kul att du följde med bakom kulisserna Jannice.

 2. Ulrika said, on 14 september, 2010 at 08:40

  Så inspirerande!

 3. gella said, on 14 september, 2010 at 09:42

  Intressant!! Kul att få följa med innan exponeringen! 🙂

 4. Sophie said, on 14 september, 2010 at 01:46

  Kul att följa med bakom kulisserna…

 5. Simplicity Sovrumsinspiration said, on 14 september, 2010 at 02:25

  […] När jag var i Stockholm fick jag möjligheten att få följa med Lotta Agaton när hon gick på rekvisita jakt till hennes stylinguppdrag. Jag dokumenterade så klart allt, kameran var med och vill du följa med på turen kan du göra det här. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: