Höganäs Keramiks Blogg

Logotyper genom åren

Posted in Historia, Marknadsföring by Jannice on 10 september, 2010

Olika firmastämplar i en kronologisk ordning, men som det är omöjligt att tidsbestämma. Det man vet är att den första (till vänster) användes 1909 och 1910. J:et står för Sigfrid Johansson, den ena av grundarna, och O:et för Johannes Olofsson, som ersattes av Karl Andersson.

Ett årtal att lägga på minnet och som var viktigt för företaget var året 1967. Då fick man äntligen heta Höganäs Keramik. Likaså är det värt att notera att stämpeln längst till höger, den som används även idag, tillkom i mitten på 1970-talet.

Visst är det roligt med logotyper?! Med små små förändringar kan de följa vår samtid och ge ett uppdaterat intryck. Ett exempel på det är Ekströms gubben, som blivit smalare genom åren och som med försiktighat följt vår tids moderna samhälle.

Höganäs Keramiks logotyp är grafisk, tydlig och enkel i sitt formspråk. Ett varumärke som tydligt samspelar med den nya seriens värden och även den hämtad från dess långa historia. Likt ett sigill blir det som en kvalitets stämpel på de keramiska verken och vår samtid.

Passar på att önska er alla en trevlig helg!
Jannice

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: