Höganäs Keramiks Blogg

Varför hållbar?

Posted in Nya Höganäs Kermik serien by Jannice on 6 september, 2010

Bild: Pia Ulin

Den Nya Höganäs Keramikserien är mjuk, enkel och vänlig i sitt formspråk. Den bygger på färgval som inpsirerats av naturen så som havet, fälten, klipporna, röda äpplen och leran. Dessa faktorer tillsammans med den hänsyn man tagit till historien tror jag gör den hållbar. Detta grundar jag på tanken att ingenting i naturen är 90 grader av sig självt utan skapt med mjuka former, samt att färgsättningen i vår utemiljö alltid går ton i ton. Studier visar att vi människor mår bättre och blir vänligare när vi förhåller oss till harmoniska former. Det är så naturen är uppbyggd och det är till naturen vi söker oss när vi vill skapa balans i våra liv.

Andra goda exempel på vänliga, harmoniska former som håller år ut och år in, är väl ändå Arne Jacobsens sjuan, myran, svanen och ägget, som alldrig kommer gå ur tiden.

Jag tror det ligger något i det och jag är övertygad om att den Nya Höganäs Keramikserien kommer att hålla de mått som krävs för att skapa ett hållbart välbefinnande i vår vardag.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. saravillfara said, on 8 september, 2010 at 01:03

  Åh…. vad vackert!
  Det här ser jag fram emot att få klämma och känna på. Ögat gillar det redan. Mycket! Nu ska bara handen övertygas också.
  Verkligen fina!

 2. Diana said, on 8 september, 2010 at 05:41

  Åh så fin! Jag var på Cervera i går och fick där se att det kommer nytt snart så jag väntar med inköp av ny servis. Inte kunde jag gissa att det skulle vara så vackert! Underbart men den där reliefen också. Ni har verkligen lyckats! Hoppas fler kommer upptäcka hur trevligt det är med snygg servis i lergods, även till vardags. En gång Höganäs – alltid Höganäs.

 3. […] i september blev en härlig tillställning och Den Nya Höganäs Keramikserien en snackis runt om i såväl i tidningsbranschen som hos bloggare. Försäljningen har gått fint i […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: