Höganäs Keramiks Blogg

Föreberedelser i utställningen på Höganäs Kermiks kontor

Posted in Bakom kulisserna, Nya Höganäs Kermik serien by Jannice on 29 augusti, 2010

När jag var på kontoret i Höganäs sist, var förberedelserna i full gång med att få färdig utställningsdelen för den Nya Höganäs Kermik serien. När man kommer in innanför dörrarna möts man inte bara av de 2 herrarna i förra inlägget, utan också av en härlig vy över alla varumärken inom koncernen. Iittala, Boda Nova, Rörstrand och Höganäs Keramik så klart!

Allt ska fixas inför lanseringen av den nya serien och det planeras kring bord, exponeringar, vilken färg väggarna ska ha och hur produkterna ska visualiseras. Den här delen av kontoret fungerar som ett Showroom, där man kan visa kunder, butiker och press  sina produkter.

Här är Moa (visual merchandiser) i full gång med att packa upp alla produkter. En underbar känsla är ju att få se allt in real life! Jag var själv tvungen att lyfta 5 litersskålan i öronen, och liksom ”låtsasservera” folk. Den är SÅ lovely! Här funderas det och gnuggas energiknölar. Margareta Abrahamsson (närmast) är Consumer Marketing Manager på Höganäs Keramik och har varit med från första början med att ta fram den nya serien. Här har hon ett finger med i spelet och ser till så serien visualiseras och marknadsförs på bästa sätt. Det viktigaste är ju faktiskt att det det ser bra ut i butik. Därför har man tagit fram en hyllplan som bäst marknadsför serien. Enkel och som inte förtar den vackra keramiken. Hur det frontas i butik är avgörande. Det är ju här man når slutkonsumenten. Färger, produkter, möjligheten till att mixa och matcha måste kunna inspirera kunden på en gång. Självklart ska ni få se slutresultatet. Nästa gång jag är på kontoret är kameran åter igen med.

I veckan som kommer är det pressevent för hela slanten. Då kommer det bli allt ifrån mingelbilder från eventet, gästbloggare, intervjuer och andra roliga upptåg här på bloggen. Du hänger väl med??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: