Höganäs Keramiks Blogg

En glimt av historiens vingslag

Posted in Historia by Jannice on 27 augusti, 2010

Bild: Jannice Wistrand

När man kommer in på ett företag är det viktigt att man som anställd eller kund känner sig välkommen, att man får känslan av vad företaget vill förmedla, står för och att man känner stolthet och en glimt av historiens vingslag (om det finns en sådan).

De här herrarna blir jag alltid lika glad när jag ser då jag kommer in på Höganäs Keramiks kontor. Det är en avbildning grundarna Sigfrid Johansson (Glasyrmästare) och Karl Andersson (Drejmästare) som en gång i tiden (närmare bestämt 1909) startade upp företaget, då hette det AJ Keramik Höganäs. Det gör det inte mindre läckert men den härliga aqua kulören som bakgrund.

Alltså en stjärna i kanten av mig som inredare och Feng Shui konsult, som alltid tittar lite extra på företagets ingångar. Nej då, allt är inte bra… det finns en del att påpeka, men det tar vi en annan gång.

Trevlig helg på er!
Jannice

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Det man vet är att den första (till vänster) användes 1909 och 1910. J:et står för Sigfrid Johansson, den ena av grundarna, och O:et för Johannes Olofsson, som ersattes av Karl […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: