Höganäs Keramiks Blogg

Tävling – Vinn en vattenstämplad affisch

Posted in Tävlingar by Jannice on 28 juli, 2010

Bild: Jannice Wistrand

Självklart ska vi fira starten av Höganäs Keramiks Blogg med en tävlingNu har du chansen att bli 1 av totalt 3 vinnare av en vattenstämplad affisch föreställande ett krus (något som har en stor betydelse när vi senare i veckan kommer till att avslöja delar av den nya Höganäs Keramikserien). Affischen bär en vattenstämpel, är numrerad och finns endast i en begränsad upplaga.

Det enda du behöver göra är att lämna en kommentar här på bloggen, berätta vilken ram du skulle använda och vart du skulle hänga din affisch. Tävlingen pågår tom 6 augusti.

Min har jag hängt ovanför min arbetsplats och ramen blev en i svart från det stora varuhuset. Jag älskar den grafiska känslan som bilden ger till rummet. Kanske blir den här lika populär i hemmen som Olle Eksells kakaoplansch?

Lycka till nu alla!!

113 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ann-Christine said, on 28 juli, 2010 at 09:27

  Chansar och deltar igen, trots att jag redan fått en vinst 🙂
  Jag skulle liksom dig använda en svart ram och hänga tavlan på en av dom stora väggarna som finns i vår trappa.

 2. Anneli said, on 28 juli, 2010 at 09:59

  Hej!
  Gillar din privata blogg väldigt mycket, ger mig inspiration, givetvis kommer jag följa denna blogg också. Jag skulle hänga ”min” tavla ovanför min malmbyrå med 6 lådor i vardagsrummet, jag väljer den med SVART ram. Hoppas på tur!

  Mvh Anneli

 3. kajsatankar said, on 28 juli, 2010 at 10:11

  Hejsan!

  Om jag skulle vinna affischen så skulle jag använda en gammal fin träram som jag har stående i förrådet, väntandes på ett passande motiv att hänga däri. Sedan skulle jag hänga upp den i mitten av den svartvita tavelvägg som jag håller på att färdigställa i köket.

  Nu ska jag bara hålla tummarna, för den skulle vara supersnygg just där!

 4. Mathilda said, on 28 juli, 2010 at 10:16

  Vilken snygg affisch! Jag skulle rama in den i en svart ram och tavlan skulle jag hänga på väggen invid balkongdörren med blyinfattat glas i vackra färger.

 5. Karin Ramström said, on 28 juli, 2010 at 10:22

  Jag skulle förse min tavla med en ram av ek och placera den på vår mörkröda vägg i vårt nya fina uterum med ekdetaljer. Den hade passat utmärkt där tillsammans med vårt stora höganäskrus som vi fick i bröllopspresent för nästan exakt nio år sedan.

  Hälsningar i sommaren

  Karin

 6. Johanna said, on 28 juli, 2010 at 10:45

  Så läcker! Jag skulle hänga den vackert inramat i en gammaldags prålig guldram i mitt kök, där alla kan se den. Jag älskar att blanda gammalt och nytt! Den skulle passa perfekt!

 7. Linda P said, on 28 juli, 2010 at 11:18

  Superfräsig! Lustig, tänkte just det där med Kakaoplanchen… Kanske dags att byta ut den nu? Mot denna kanske ;)…. Isf hamnar den på väg in i mitt kök, i pigkammaren i svart ram och då behöver man ju kanske köpa på sig några svarta krus att matcha upp med… Kram

 8. Therese said, on 28 juli, 2010 at 11:21

  Hej Jannice!

  Vad roligt med tävling! Och så fint pris!! Jag önskar att jag kunde ge dig ett annorlunda svar på vilken ram jag skulle köpa, men faktum är att jag har just en sån ram som du köpt (jag har fyra) och att de alla är tomma och väntar på innehåll. Så det här priset vore minst sagt välbehövligt. (Jag flyttar från 24 till 122 kvadrat, och har mkt i inredningsväg att fixa, inte minst tavlor.) Eftersom jag kommer från nordvästra skåne och flyttar till Småland skulle en påminnelse om hemma vara särskilt välkommen.

  Alltså: En svart ram från ”det stora varuhuset” är precis vad jag skulle använda!

  KRAM!

  • Therese said, on 28 juli, 2010 at 07:09

   Ojdå, jag glömde visst skriva var den skulle hänga!

   Jag har tänkt mig att göra en stor tavelvägg ovan en låg bokhyllerad som ska gå längs hela väggen. Framför bokhyllorna, mitt i rummet, ska en soffa stå. Tavlan skulle bli en del av tavelväggen (en framträdande del, stor som den är! :)).

 9. Jennica said, on 28 juli, 2010 at 11:24

  Oj så fin, å så roligt att du börjat blogga här Jannice.
  Jag skulle gärna se den där i mitt kök, helst ”inramad” i ett gammalt fönster som jag har hängandes på väggen idag. Det skulle ge nytt liv åt mitt minimala ”kök”.

  Jennica

 10. Karin Björklund said, on 28 juli, 2010 at 11:49

  Cool! Jag skulle också använda en Ribba-ram från Ikea och den skulle få hänga i vårt, ännu icke-byggda, arbetsrum/atelje.

  Kram!

 11. Linda said, on 28 juli, 2010 at 12:03

  Åh vilken fin!

  Jag skulle rama in den i en ceriserosa ram från Ikea (har en sådan hemma redan som bara väntar på det rätta motivet). Sedan skulle den åka upp i vårt gråa vardagsrum där den skulle passa klockrent!

 12. […] This post was mentioned on Twitter by Marie Sandberg, Jannice Wistrand. Jannice Wistrand said: Då är mitt samarbete med Höganäs Keramik i full blogg och på kampanjbloggen som jag skriver för dem har jag nu en… http://fb.me/ueQMcWlt […]

 13. Simplicity Tävling!! said, on 28 juli, 2010 at 12:30

  […] Då firar vi att Höganäs Keramiks Blogg är igång med en fin fin tävling. Nu har du möjlighet att bli en av tre som vinner den HÄR! […]

 14. Grodmamman said, on 28 juli, 2010 at 12:42

  Jag skulle köpa en svart ram till tavlan och sätta den i vår trapp eller vid vårt skrivbord.

 15. Lotta said, on 28 juli, 2010 at 12:57

  Åh vilken fin! Jag skulle skulle välja en vit ram och hänga den i vårt kök. Och jag skulle vara SÅ glad för den eftersom jag grämer ihjäl mig över att ha gett bort samma krus för hundra år sen…. HUR tänkte jag då?!!!

 16. Therese said, on 28 juli, 2010 at 01:15

  Den jättefina affischen skulle få ramas in i svart och hänga i köket. På käksbordet skulle mitt svarta höganäskrus få stå med säsongens blomma. 🙂 Tack för en superblogg!

 17. Iris said, on 28 juli, 2010 at 01:19

  Hej! Jag skulle ha en svart ram, som den på bilden och ha den på väggen där vårt kök möter matrummet. Den hade passat alldeles utmärkt där!

  kram /iris

 18. Nadja said, on 28 juli, 2010 at 01:46

  Hej! Jag skulle använda en svart, stor ram och den skulle hängas i vårat kök bredvid Olle Eksells ”Cacao”, som har en ovanstående ram. Skulle nog bli fint!
  Hoppas jag vinner!

  Kram/Nadja

 19. Marie said, on 28 juli, 2010 at 01:59

  Det stilrena kruset skulle få en rosa ram och få hänga över köksbordet i mitt kitchiga kök. Den skulle ta alla blickarna från min kakaoburk och även affisch om jag hade haft någon! Tack för en trevlig blogg och härlig inspiration!

  / Marie

 20. Frida said, on 28 juli, 2010 at 02:10

  Hejhej! Jag skulle välja en mattsilversprayad ram till kruset att matcha en tavla i svart ram, men med lite gråare motiv, ovanför vår sideboard i vardagsrummet. Extra snyggt med de svarta och vita krusen under, både nya och gamla 🙂 Kram Frida

 21. Frida said, on 28 juli, 2010 at 02:31

  jag skulle sätta den i en svart träram och ansluta den till min tavelväggssamling på en av kortsidorna i vardagsrummet. Där skulle den få hänga med en bild på en fransk bulldog, en affisch från Göteborgsoperan och några andra fina bilder. Eller så skulle jag hänga den över vårt nya vita köksbord för att gömma lite fula märken i tapeten som blev från vårt barbord vi hade där innan. Skulle nog passa alldeles förträffligt, tror jag! Men i köket skulle jag nog ha en vit ram eftersom det redan är en hel del svart där. 🙂 Hoppas, hoppas!

 22. Therese Malmqvist said, on 28 juli, 2010 at 02:53

  Jag vill ha en vit ram runt affischen. Siluetten av Höganäskruset är så grafiskt snyggt i sig. Med en vit ram framhävs motivet ännu mer. Och om den händelsevis skulle bli min är det högst troligt att den får pryda väggen bredvid – just – Ögonkakao av Olle Eksell. Och jag känner på mig att de skulle bli ett snyggt par.

 23. Marthina said, on 28 juli, 2010 at 03:20

  Jag skulle använda en vit ram som matchar ett par andra tavlor införskaffade i år. När vinden är färdigbyggd finns det en enda rät vägg där man kan hänga tavlor. Där skulle de få sin plats.

 24. Malin said, on 28 juli, 2010 at 03:21

  Hej!
  Jag skulle nog välja en svart enkel ram som inte tar över motivet. Tavlan skulle få hänga i vår hörna i vardagsrummet där vi håller på att inreda med en grupp fåtöljer. Ett snyggt klassiskt motiv!
  Tack för en trevlig blogg som ger inspiration och tips på bra webshopar.

  Fortsatt trevlig sommar!

 25. Helene said, on 28 juli, 2010 at 03:27

  Vilken snygg affisch! Jag skulle välja en svart ram och hänga den vid vår nya lilla matplats som ska ordnas i höst.

 26. Lena Albertsson said, on 28 juli, 2010 at 03:39

  Den fina affischen skulle passa fin-fint i en vit ram hängandes i vårt kök som är under totalrenovering! Har en vägg som verkligen skulle behöva lite skånsk fägring 🙂

 27. Ann said, on 28 juli, 2010 at 03:43

  Jag skulle välja en svart ram, precis som du gjort. Den skulle passa perfekt vid matplatsen på den vitslammade tegelväggen. Nu gäller det bara att ha tur!

 28. Johanna said, on 28 juli, 2010 at 04:04

  Hej! Oj vilken fin affisch!!!
  Jag hade hängt min tavla i vardagsrummet bland mina alla andra tavlor. Dvs en tavelvägg med vit tapet och denna vackra i mitten med en kraftig svart ram. Jag gillar det vita lantliga, men blandar gärna med det morderna svarta! =)

  Mvh Johanna

 29. Irene Petersson said, on 28 juli, 2010 at 04:05

  Jag skulle leta upp en ganska robust och lite sirlig ram på loppis, spraymåla den svart och sätta i nytt glas. Denna fina tavla skulle sedan få hänga i köket där jag kan se den varje dag.

 30. ulrika lindberg said, on 28 juli, 2010 at 04:07

  Hejsan!

  Svart ram även för mig för då passar den perfekt i vår hall på vår vita råspontvägg brevid ett svartvitt favoritmotiv av Winnerbäck.

  Trevlig sommar!
  Ulrika

 31. Anna Nilsson said, on 28 juli, 2010 at 04:12

  En så enkeltavla i vitt o svart skulle jag matcha med en lite mer färgglad ram, tex en rejäl ram i rosa eller lila. Självklart skulle tavlan hänga i mitt vardagsrum som går i vitt med lila detaljer. På golvet finns redan ett höganäskrus, men det skulle gärna vilja ha sällskap av ett krus på väggen!

 32. Linda Fransson said, on 28 juli, 2010 at 04:31

  Jag skulle rama in den i en svart ram och tavlan skulle jag hänga på väggen i tv-rummet!

 33. Karin said, on 28 juli, 2010 at 04:42

  Hej!

  Jag har redan lagt vantarna på några av de nya vita Höganäskrusen! De är helt underbara! I dem blommar för närvarande pelagonen red Pandora, en mörklila hängpelargon. Denna tavla skulle passa fantastiskt fint i en vit tjock träram bredvid mina Höganärkrus i köket! Jag håller tummarna!

  Tack annars för en fantastiskt inspirerande ”privat” blogg, ska bli roligt att följa denna också.

 34. Emma said, on 28 juli, 2010 at 05:10

  Jag skulle köpa en lite tjockare svart ram och sen hänga upp tavlan i vårt gästrum. Där känns rummet just ni väldigt ljust och trist, det saknas det där ”lilla extra” det är där tavlan skulle komma in i bilen! 😀

  Många kramar Emma

 35. Janeth Harlefelt said, on 28 juli, 2010 at 05:19

  Hej!
  Vilken fin tavla! Jag hade valt en vit ram och placerat tavlan i köket där jag har ett vitt Höganäs krus. Kram!

 36. Susanna Larson said, on 28 juli, 2010 at 06:48

  Hej,
  Vilken superfin tavla, en blivande klassiker. Skulle välja en vit ram från IKEA;). Den skulle få en hedersplats i köket.
  En annan fråga…är ute efter ett redskapskrum i vitt för mina köksredskap, var kan man köpa det vita Höganäskruset (det som är 1 L)?
  //Susanna

  • Jannice said, on 28 juli, 2010 at 09:04

   Hej!

   På outlets runt om i landet finns Höganäskrusen. Beror lite på vart du bor 🙂

   Mvh
   Jannice

 37. Katrin Dahlström said, on 28 juli, 2010 at 06:52

  Hej!

  Vilken fantastiskt fin tavla! Den skulle passa så fantastiskt brai i vårt kök som är vitt med svarta inredningsdetaljer. Jag har letat i flera år men ej hittat rätt, men där är den ju…Önskar innerligt att jag har turen på min sida. Jag skulle valt svart ram precis som du har gjort.
  Kramar

 38. Stina said, on 28 juli, 2010 at 07:10

  Wow vilken fin affisch!!

  Den skulle passa perfekt i den ”gammaldags mönstrade” ram som ja hittade på en loppis! Så får ja min första tavla i min första egna lägenhet!
  Ja håller tummarna

 39. Åsa said, on 28 juli, 2010 at 07:13

  Jag skulle också använt mig av en svart ram. Placeringen skulle jag gärna vänta ett år med att avslöja, då hoppas jag nämligen att jag kan hänga upp denna affischen i vårt nyrenoverade hus.

 40. Millan said, on 28 juli, 2010 at 07:49

  Den skulle få hänga i en svart ram i hallen, bredvid den svarta hatthängaren och skohyllan. Kanske att man skulle slå till på en svart byrå att ställa ett riktigt höganäskrus på sen också..

 41. Kristina Lilja said, on 28 juli, 2010 at 08:38

  Som exilskåning från Ängelholm i Värmland skulle även jag använda en svart ram från det stora varuhuset och stolt hänga upp den på bästa plats i vardagsrummet för alla att se och så ingen kan missta var jag kommer ifrån. Dessutom skulle den ju matcha det stora, gamla höganäskruset som står nedanför.

 42. Hilde said, on 28 juli, 2010 at 08:50

  Jag har en enkel spegel med en smal ekram i mitt matrum. Vid sidan om den hade det varit fint att hänga tavlan som även den skulle få en enkel ekram – stilrent och modern, tycker jag, till de vita väggarna.. kram från Hilde (och lycka till med din nya blogg)

 43. Marléne said, on 28 juli, 2010 at 08:59

  Hej. Jag skulle vilja Ikea ramen Ribba i svart och den skulle göra sig väldigt bra i vårat ev
  nya hus (det är inte klart om det blir vårat ännu, budgivning pågår!) och i det nya köket.

 44. Camilla said, on 28 juli, 2010 at 09:40

  Hej!
  Jag skulle rama in den som du i en svart ram o till en borjan hanga den i min sons rum – han alskar skarpa kontraster just nu o speciellt vitt o svart!!! Sedan nar han vuxit ifran det skulle den hamnat over vart koksbord.
  Kram Camilla

 45. Lotta said, on 28 juli, 2010 at 10:19

  Den är som gjord för en svart ”ribba” och skulle passa så fantastiskt bra ovan mina tillpiffade stilmöbler i vardagsrummet 🙂

 46. Gabriella said, on 28 juli, 2010 at 10:32

  Hej
  Jag har precis spraymalat en stor och tjock sirlig gammal ram i blankt vitt. Dar skulle Hoganaskruset sitta perfekt. Sedan skulle det pryda vaggen i vart kok.
  Hoppas hoppas

 47. Hanna said, on 28 juli, 2010 at 10:56

  Jag skulle ramain den i en fint, sliten, silverram. Sen skulle tavlan hänga i vårt kök som går i olika grå nyanser.

 48. johanna said, on 28 juli, 2010 at 11:01

  åh, va fin!
  Jag skulle rama in den i en smal träram som jag målat klargul och låta den bli den första tavla att pryda vår koloni (som har en matchande gul-målad entredörr)½

 49. Hanna Myhlback said, on 28 juli, 2010 at 11:21

  Hej!
  Med risk för att verka tjatig, så har ju du redan hittat så rätt ram för planschen. Jag skulle också välja en liknande och hänga den på en kommande tavelvägg i mitt kök. Skulle bli så snyggt! Ser fram emot att få rama in och hänga upp!:)
  Tack för en snygg och inspirerande blogg! /Hanna

 50. Maud said, on 28 juli, 2010 at 11:23

  Hej, jag skulle som så många andra använda en svart ram, lite kraftigare modell…och tavlan skulle hängas ute på altanen på vårt nymålade hus…och just nu fixar vi till altanen lite (bygger in den lite mer så vi kan nyttja den längre). Håller tummar & tår;)

 51. Camilla Nilsson said, on 28 juli, 2010 at 11:43

  Grattis till samarbetet!!!
  Jag hade valt en vit ram för att endast kruset ska komma i blickfånget och jag tror jag hade valt att sätta upp tavlan i köket tillsammans med några gamla Höganäskrus givetvis 🙂
  Jag har min arbetsplats i Höganäs och hade gärna ”hyllat” Höganäs med denna tavlan.

  Ska bli spännande att följa bloggen!

 52. Maria said, on 29 juli, 2010 at 06:52

  Hej!

  Om jag skulle vinna affischen så skulle jag välja en vit ram och sätta den i sovrummet. Där finns en tom vägg som bara väntar på en svart/vit tavla.

  MVH Maria

 53. Linda - Inspiration, Inredning, Design said, on 29 juli, 2010 at 08:27

  Jag tycker den skulle passa bra i köket men tyvärr har jag ingen stor vägg att hänga den på så för min del skulle jag placera den på min vita tavellist ovanför matgruppen. Ramen skulle få bli en svart variant från IKEA.

  Kram /Linda

 54. Sofia said, on 29 juli, 2010 at 09:01

  Jag skullle välja en knallröd ram och tavlan skulle hänga i mitt kommande kök för att matcha det svarta köksbordet med röda stolar. Höganäskruset påminner mig om min barndom.

 55. Anneli said, on 29 juli, 2010 at 10:20

  Jag skulle liksom du använda en svart ram! Den skulle i så fall få hänga i vårt kök!

 56. Kristina said, on 29 juli, 2010 at 11:20

  Jag vill jättegärna vinna affischen. Den ska till att börja med få en svart ram som på bilden. Men jag tror att jag senare skulle byta ut den mot ett gammaldags sirligt vitmålat ”loppisfynd” (som jag ännu inte har inte vet när jag får tid att leta efter). Den ska få hänga över min gamla amerikakoffert som kommer från min mormor. Det blir hur bra som helst!

 57. Catrin said, on 29 juli, 2010 at 11:46

  Affischen med Höganäskruset ska jag rama in i en svart bred träram, för att sedan hängas bredvid min Charlie Chaplin affisch med likadan ram. De ska sedan hänga vid matsalsbordet, där de båda kan bli samtalsämnen vid middagen!

 58. magnabus said, on 29 juli, 2010 at 11:53

  Hej!
  Jag skulle troligtvis välja en svart enkel träram och jag skulle absolut hänga den i vårt stora kök som inspiration inför vår kommande köksrenovering! Där skulle den hänga och bidra med inspiration och stilkänsla!

  Tack för en mycket trevlig blogg och ha en fortsatt härlig sommar!

  /Susanne

 59. Gunnel said, on 29 juli, 2010 at 12:29

  Affischen med Höganäskruset placerar jag på väggen ovanför ett vitmålat gammalt sidobord i mitt kök. Där står det ett litet ärvt brunsvart Höganäskrus som alltid är fyllt med någon av årstidens blommor. Härligt när gammalt får sällskapa med nytt. Affischen skulle få det gamla krusets brunsvarta färg på ramen.

  Tack för dina härliga o inspirerande bloggar /Gunnel

 60. camilla said, on 29 juli, 2010 at 02:32

  Vi har en hall som ska renoveras och jag ser en finfin plats åt den på eller ovanför vår sideboard i en svart ram! 🙂

 61. Kerstin said, on 29 juli, 2010 at 05:26

  Hej Jannice!

  Jag följer gärna med dig även i denna blogg. Är mycket förtjust i din
  ”vanliga” blogg och gillar att du där lär ut saker och små knep att tänka
  på när man inreder och fixar till det runt omkring sig. Jag blir också så
  glad av ditt positiva sätt att skriva om ljusglimtar både i vardagen och
  vid fest.

  Jag vill gärna vara med och tävla och hos mig skulle den få hamna på
  den hedersvärda platsen vid köksbordet i mitt till ytan lilla men också
  mysiga kök. Då skulle jag få börja varje dag med denna härliga grafiska
  bild i mitt blickfång. Ramen jag skulle välja är en svart.

  Hälsningar Kerstin

  Hälsningar Kerstin

 62. Anneca said, on 29 juli, 2010 at 07:48

  Jag skulle ge den en kraftigare svart ram och hänga den över soffan, då är den blickfånget från flera olika rum!

 63. Miriam said, on 30 juli, 2010 at 07:25

  Jag skulle också ge denna vackra affisch en svart ram och hänga den i vårt kombinerade sovrum/arbetsrum.

  När jag sitter vid datorn kan jag lägga mina ögon på affischen och inspireras i mitt arbete och när jag skall sova kan jag slappna av och tänka på mina barndoms somrar och där Höganäskrusen alltid fanns med på ett hörn…

 64. Kristiina said, on 30 juli, 2010 at 12:13

  Vilken fin affisch! Jag skulle härma dig med en svart ram. För att hitta platsen skulle jag nog få pröva runt lite. Ibland är blir den självklara platsen inte lika självklar som man tänkt sig. Men förmodligen över en byrå i sextiotalsstil i vardagsrum eller över vår tvättkorg i ett mellanrum i lägenheten. Får vi ett större kök någon dag så skulle den passa utmärkt där också.

 65. Pia Waldem said, on 30 juli, 2010 at 03:13

  Hej!
  Jag skulle rama in den fina affischen i en gammal, svart, bred träram som jag hittade på vinden och hänga tavlan i vårt matrum. Den skulle passa så fint där!
  Ha det gott! Sommarhälsn. från Pia

 66. Kajsa Nilsson said, on 30 juli, 2010 at 05:26

  Wow! Denna plansch skulle verkligen bli pricken över i i min nya studentlägenhet som jag skall flytta till (och försöka göra lite mysig trots urtråkig planlösning) i september. Mycket av min inredning går i svart, vitt och rött, därför spårar jag lite och säger att jag skulle rama in den i en RÖD ram!
  Jag skulle hänga tavlan över en bänk i köket där jag planerar att ha min fina höganäskruka som jag ärvt av mormor ståendes med röda blommor i. Tror att det kommer att bli urläckert!

 67. ebba-victoria said, on 30 juli, 2010 at 06:07

  Skulle passa perfekt i mitt nya kontor….väggen finns tavlan saknas!
  Kram Ebba-Victoria

 68. Sanna said, on 30 juli, 2010 at 11:02

  Jag skulle absolut använda en svart ram för att matcha trycket och hänga upp i vår väldigt VITA (nymålade) lägenhet.. Temat går i svart och vitt här hemma och jag har ett antal väggar som bara är vita än så länge!

  Tack för all inspiration!

  /Sanna

 69. kristina schneier said, on 30 juli, 2010 at 11:07

  Den skulle få hänga i vårt nyinredda kontor. En svart ram skulle jag välja. Var i Höganäs i tisdags shoppade på Outleten. Såg de fina krusen, men köpte två svarta muggar till pennor och en svart Iitalla skål. Vi skulle cykla på Ven men kom ej med båten så vi körde en runda i längs kusten istället. Höganäs, Mölle, Kullaberg, Arild, flickorna Lundgren.
  Vi hade en underbar dag med god mat och fina vyer.

  Kram Kristina

 70. suzi said, on 31 juli, 2010 at 12:02

  Snygg grafik! Eftersom vår hall är 6 meter lång, vit och har en vacker gammal mjölkkanna i ett hörn har den fått namnet The Milky Way. Här välkomnas våra gäster av denna mjölkkanna, vårt lilla minigalleri av grafiska blad i gråskala och oss. Höganäskrukan får en kraftig men elegant vitmålad ekram, snickrad av mammas finsnickarfingrar. Ett vackert tillskott i vår välkomnande galax.

 71. Helena said, on 31 juli, 2010 at 12:13

  Vill gärna vinna! Skulle välja en svart ram som inte är så djup. Jag skulle sätta den i vår källare som just nu är utan golv och tak på grund av en vattenskada men som förhoppningsvis kommer att bli fin. Bara hantverkarna kommer tillbaka från sin semester någon gång…:)

  /Helena

 72. Ann-Katrin said, on 31 juli, 2010 at 10:44

  Hej, jag skulle ocksa sätta in den i en svart ram och hänga upp den brevid matbordet i vart nya kök i huset som vi flyttar in till nästa ar.

  Hälsn. Ann-Katrin

 73. sofivilen said, on 31 juli, 2010 at 03:13

  Jag och min sambo flyttar imorgon! Vi har alltid vart dåliga med ”saker” att ha på väggarna och den där tavlan var ju fantastisk. dock är jag inte helt hundra på vart den skulle få hänga eftersom jag bara sett lägenheten en gång. Men även jag skulle använda en svart ram 🙂

 74. Emelie said, on 31 juli, 2010 at 08:32

  Jag skulle använda en röd ram från ikea o jag skulle placera tavlan ovanför min säng som står mot en helt tom vit vägg medans de andra tre väggarna är röda 🙂

 75. Kicki said, on 1 augusti, 2010 at 10:02

  Hej!
  Jag skulle nog oxå använda en svart ram från det stora varuhuset. Platsen får nog bli i mitt kök. Kram Kicki

 76. Eva J said, on 1 augusti, 2010 at 03:36

  I vår lägenhet går alla fönster ner till golvet. Elementen har därför placerats bredvid och sedan har man satt en vanlig fönsterhylla ovanför vilket vi främst ställer tavlor, ljus och enstaka prydnadssaker på (väldigt få blommor gillar det lite mörka och varma läget…). Om jag vinner skulle jag använda en enkel svart ram och ställa tavlan på den långa hyllan i vardsrummet.

 77. Janet said, on 1 augusti, 2010 at 08:15

  Hej, den härligt underbara bilden av Höganäs kruset skulle jag hänga i vår punsch- veranda med en svart ram som skulle matcha vårt svarta golv och våra svarta möbler. Där skulle jag och min man intaga vårt morgonkaffe med våra höganäskoppar och med en underbar bukett blommor i ett mycket gammalt höganäskrus.

 78. lena bexell said, on 2 augusti, 2010 at 10:15

  Hej, om jag vann skulle jag vilja ha en svart ram. Den skulle hänga i vårt kök//Lena

 79. Gunvor said, on 2 augusti, 2010 at 10:57

  En blivande affisch-klassiker, definitivt!
  Om jag vann den skulle jag faktiskt avstå från ram. I stället skulle jag montera den på s k ”mountboard”, sätta ett tavelhänge på baksidan och hänga upp den på väggen i mitt arbetsrum på jobbet.

 80. Frida said, on 2 augusti, 2010 at 12:06

  Hej Jannice! Följer din blogg, som jag tycker är väldigt inspirerande, Jag älskar dina fina bilder och stil.
  Kommer själv från Höganäs, och är uppväxt med massa krus omkring mig, då min morfar jobbade på saltglaserat.
  Hade älskat den här tavlan med en svart ram hemma i min sekelskitfs-lägenhet i göteborg, så man får lika kullen-känsla över det hela! 🙂

  Vänliga hälsningar, Frida

 81. Linda said, on 2 augusti, 2010 at 01:41

  skulle också ta en svart ram från det stora varuhuset, tycker det passar riktigt bra till motivet. Skulle sätta den mellan våra två fönster i vardagsrummet, där stod tidigare en steghylla och nu när jag flyttat den är det lite tomt där mellan

 82. Simplicity När allt faller på plats said, on 2 augusti, 2010 at 02:46

  […] på er! Förresten, jag påminner om att du fortfarande kan tävla HÄR. Tyck Till! Feed Kategori: Allmänt Dela Bloglovin' 0 kommentarer till […]

 83. margaretha johansson said, on 2 augusti, 2010 at 02:48

  jättefin! skulle också använda svart ram och den skulle hänga vid matplatsen i köket.

 84. johanna said, on 2 augusti, 2010 at 04:24

  Jag skulle som många andra välja en svart ram. på tur att inredas hos oss står den nyrenoverade hallen så den skulle hamna där.

  /johanna

 85. Beijan said, on 2 augusti, 2010 at 07:03

  En vit ram från det stora varuhuset, blir allatajders. Hedersplatsen på väggen vid matbordet. Längtar efter svart o vitt, har alldeles för mycke färggranna saker på väggarna. Det skulle bli ascoolt och lugnet skulle sprida sig i hemmet//
  Beijan

 86. Louise said, on 2 augusti, 2010 at 08:58

  Jag skulle sätta den i en svart ram. Platsen skulle bli i mitt kök. Har bara en massa vitt (och lite grönt) som färger och lite svart skulle lysa upp väggen.

 87. Maria Johansson said, on 2 augusti, 2010 at 09:41

  Vill också vara med och tävla och skulle jag vinna så skulle jag använda den vita ramen ”ribba” från ikea och sedan skulle jag hänga den i vår hall där den hade blivit superfin.

 88. Malin Björling said, on 2 augusti, 2010 at 09:45

  Hej, Eksells poster sitter här hemma i en Svart Ribba och jag tror att motiven kanske skulle krocka om jag valde en likadan ram, så istället skulle jag välja att lämna in den till en professionell ramverkstad och be dem välja en passepartout med en röd och en svart tunn linje runt bilden och sedan en vit ram eller silverfärgad.

  • Malin Björling said, on 3 augusti, 2010 at 06:56

   glömde att skriva var den skulle hänga om turen är framme, bredvid öppna spisen i vardagsrummet som går i svart, vitt och silver.

 89. Maria M said, on 3 augusti, 2010 at 08:44

  Vilken härlig och ”skånsk” affisch! Jag skulle försöka hitta en gammal kraftig ram på loppis som skulle få ge ett robust intryck mot det mer strama i bilden. Affischen skulle få hänga i mitt hem vid min matplats.

 90. Maria said, on 3 augusti, 2010 at 10:59

  Riktigt snygg! Jag skulle ha använt en svart ram, antingen ny eller en fyndad på loppis. Tavlan skulle sen få hänga eller ställas i vårt vardagsrum/matrum.

  Vänliga hälsningar
  Maria

 91. Malin said, on 3 augusti, 2010 at 01:11

  Jag skulle använt en guldfärgad ram & hängt tavlan i vårt kök ovanför kökssoffan. Vilken lyx!

  nelindermalin@hotmail.com

 92. Jennifer Mellgren said, on 4 augusti, 2010 at 12:50

  Jag skulle välja en enkel metalj ram som är samma brun farg som ett klassiskt traditionellt Höganäskrus. Tavlan skulle sedan få hänga i mitt kök i Frankrike för att påminna oss om Sverige. Tack !

 93. Christina said, on 4 augusti, 2010 at 09:50

  Hej Jannice!

  Om jag skulle ha turen att vinna den fina affischen skulle jag rama in den i en enkel svart ram och den skulle få hänga i köket där jag planerar för en fotovägg med olika motiv och ramar. En superbra start för denna vägg;)

  Ha det gott!
  Kram C

 94. Pernilla said, on 4 augusti, 2010 at 10:46

  Hej!

  Affischen skulle jag rama in en enkel svart ram, sen skulle jag hänga den ovanför byrån i köket. På byrån står ett gammalt 3 liters Höganäskrus som jag fyndade på en sjöbodsloppis i somras.

  Håller tummarna!

  Kram Pernilla

 95. Sussi Norberg said, on 5 augusti, 2010 at 09:45

  Åhhh, den är så fin.
  Vad roligt att du börjat med den här bloggen, ska bli apännande att följa.
  Om jag vann bilden skulle jag rama in den i en vit, lite djupare ram och hänga den i vår stora fina hall som man kommer in i efter kapprummet. Vår lägenhet är byggd -36 och är superfunkis, så stilen är som gjord för mig;-)
  Kram

 96. Åsa Larsson said, on 6 augusti, 2010 at 08:25

  Vilken fin affisch! Jag skulle precis som Jannice ha den på mitt fina kontor i det gamla Lokstallet i Vansbro. Där passar den perfekt in i miljön!
  Håller nu tummarna för att det blir jag som vinner!

 97. Cecilia said, on 6 augusti, 2010 at 08:56

  Jag vill också ha en chans att vinna den snygga affisch!
  Hade också valt att ha den i en svart enkel ram. Den skulle få hänga i köket som en snygg kontrast mot allt det vita som vi har där.

 98. Linda said, on 6 augusti, 2010 at 10:00

  Så fin din nya arbetsplats blev! Jag skulle gärna vilja vinna en sådan affisch 🙂 Jag skulle också sätta en svart ram till den affischen. Vi ska renovera i vår gillestuga till hösten; på väggen vid öppna spisen där skulle den nog passa bra.

 99. Cecilia said, on 6 augusti, 2010 at 10:10

  Jag hade valt att sätta den i en svart ram, precis som du gjort. Mycket stilrent. Jag hade placerat tavlan i köket, som vi äntligen ska renovera till hösten.
  Tack för all inspiration som du delar med dig av varje dag, har följt din vanliga blogg länge och är nu här och kikar då och då.
  Kram!

 100. Christina said, on 6 augusti, 2010 at 11:00

  Jag skulle nog precis som du ha en svart ram alt. någon gammal ram som jag förhoppningsvis kan komma över på loppis eller auktion.
  Jag skulle hänga den i vår fjällstuga där vi har träfärgade timmerväggar. Det behövs något vitt och svart där, skulle bli supersnyggt!!
  Trevlig helg!

 101. Blogg by Maliin Stoor said, on 6 augusti, 2010 at 11:03

  Hej!
  Jag vill självklart vara med!

  Jag tror jag skulle sätt upp den med en silvrig eller svart gammaldags kontorsklämma på väggen – utan ram. Se papperets struktur och få focus på motivet…?

  Eller en svart smal ram liknande din men det lutar åt det första förslaget

  Må gott och trevlig fredag

  Maliin
  ps formex torsdag?? ses vi??

 102. Hanna said, on 6 augusti, 2010 at 02:41

  Jag skulle använda en svart, enkel ram från IKEA, liknande den på bilden. För det är så Höganäskruset är som finast – när det får stå i sin enkelhet. För det är inte bara ett krus, det är ett krus laddat med historier och associationer. Själv blir jag stolt när jag ser kruset, för det representerar Kullabygden och min uppväxt där. Jag hade velat hänga tavlan på en vit vägg i min lilla etta så det inte går att undgå kruset när man kommer hem till mig!

 103. Carina said, on 6 augusti, 2010 at 04:17

  Vilken fin affisch!
  EN gammal svart ram som är efter min mormor skulle bli den perfekta kombinationen.
  Platsen skulle bli i vårat sovrum på den påbörjade vita tavelväggen, där skulle det göra sih perfekt med en skön blandning av gammalt/nytt!
  Trevlig Helg 🙂

 104. Lotta said, on 6 augusti, 2010 at 05:01

  Jag skulle använda min silvriga ram, som nu står utan innehåll och bara väntar. Den är diskret men ändå ren och stilfull.
  Sen skulle jag ta med mej ramen med sin nya fina inneboende och hänga upp härligheten på min köksvägg.

 105. Eva Blomgren said, on 6 augusti, 2010 at 06:18

  Jag skulle välja en svart ram. Den skulle hänga i vårt sommarhus som vi har renoverat under 5 års tid. Nu är nästan allt klart men väggarna är vita och tomma 😉
  /eva

 106. Mari said, on 6 augusti, 2010 at 07:54

  Å jag önskar SÅ en slik affisch ! den skulle hänga i mitt kök och få en svart eller vit ribba ram. och bli perfekt over min samling gamla höganäs krukor.

 107. Petra said, on 6 augusti, 2010 at 08:14

  Hej!! Jag skulle valt en vit ram och hängt den i vårt kök/matplats. Håller på och ändrar om där och då skulle den bara bli så perfekt ;-).

 108. Johanna said, on 6 augusti, 2010 at 10:09

  Underbar affisch!!
  Jag skulle ha den i en svart ram i vårat nyrenoverade annars så vita hus. Den skulle få hänga i mitt och makens ”mysrum”, ett stort burspråk där vi har våra Laminofåtöljer. I rummet sitter vi och läser och bara njuter, där bredvid den gamla blänkande Cronspisen skulle den sitta som en smäck!! 🙂

 109. […] OBS!! Idag är det sista dagen att tävla om den fina Höganäskrus- affischen! Tävla gör du HÄR! […]

 110. […] var vinnarna dragna i tävlingen om 3 st affischer med det klassiska motivet, Höganäskruset. Och de lyckliga vinnarna […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: